//script in header

Што правиме?

икона за храна
Вегетаријанска - веганска анализа на производи

Верификација со тестирање и анализа на вегетаријански - вегански производи

икона за испорака
Вегетаријанска - веганска сертификација на производи

Сертификација на вегетаријански - вегански производи со фази на тестирање, инспекција

јади и уживај икона
не се вклучени
ознаки

Верификација со тестови и анализи без храна
  • Веганство?

    Првата употреба на зборот веган датира од 1944 година. Дефиницијата за веганство од Доналд Вотсон, основачот на „Веганското општество“ е следна: „Веганството е начин на зачувување на животот и исклучување на сите форми на експлоатација и суровост кон животинското царство. Се практикува да се исклучат месото, рибата, живината, јајцата, медот, животинското млеко и деривати, да се живее со производите од растителното царство и да се користат алтернативи за сите комерцијални добра кои целосно или делумно се произведени од животни“.

  • Што е вегетаријанство?

    Вегетаријанство; Станува збор за вид на диета во која не се консумира црвено месо, живина, морска храна и храна од животинско потекло. Вегетаријанството првпат го користеше „Вегетаријанското друштво“, кое беше основано во Англија на почетокот на 19 век. "

  • Cruelty Free - Што е сертификат за суровост бесплатно?

    Критериуми за сертификација без суровост - Не смее да содржи никакви производи добиени од животни. - Компонентите што се користат во производите и готовите производи не смеат да се тестираат на животни. - Не треба да содржи генетски модифицирани организми кои содржат животински гени и супстанции од животинско потекло. - Мора да се произведува во средини кои се во согласност со хигиенските правила.

БЛОГ

Сертификат за веганска перница
Сертификат за веганска перница
26 Ocak 2023

Сертификат за веганска перница

Вегански сертификат за тоалетна хартија
Вегански сертификат за тоалетна хартија
24 Ocak 2023

Вегански сертификат за тоалетна хартија

Сертификат за веганска хартија
Сертификат за веганска хартија
23 Ocak 2023

Сертификат за веганска хартија