//script in header

Сертификат за вегански средства за дезинфекција на раце и сапун


Важноста на хигиената и миењето раце се докажа уште еднаш со епидемијата на Ковид-19 што ја живееме во светот. Оваа ситуација ја зголеми потрошувачката на средства за дезинфекција на раце и сапун, кои лесно може да се користат во секојдневните возила за јавен превоз, работните места, болниците, меѓуградските патувања и местата за кампување.

Додека производството и употребата на средства за дезинфекција и сапун за раце се зголемија толку многу, почна да бара одговори на многу прашања за луѓето кои прифаќаат вегански начин на живот. За луѓето кои се залагаат за растителен начин на живот и за производство на производи без суровост, важно е дали производството е соодветно или не.

Примарното прашање е кои се факторите што спречуваат средствата за дезинфекција и сапуни за раце да бидат вегански?

Бидејќи овие производи главно се на база на алкохол, тие предизвикуваат сувост на кожата. Се разбира, оваа ситуација предизвикува употреба на различни компоненти за да се спречат ефектите на сушење во производите. Најчесто користен навлажнувач во геловите за раце е глицеролот од животинско потекло. Освен тоа, некои мириси од животинско потекло се.

Друг услов што спречува средствата за дезинфекција на рацете или сапуните да бидат вегански е тие да бидат тестирани и одобрени на животни. Во изборот на вегански производи, треба да се претпочитаат производи „без суровост“ кои се пуштени во продажба како без суровост.

Производителите на вегански производи се обврзани да ги докажат своите производи преку потребните процеси на тестирање и анализа.

Контакт за процедури за сертификација на вегански средства за дезинфекција на раце и сапун.

ДОБИЕТЕ ЦЕНА

Можете да не контактирате за вашите барања за тестирање.
Добијте понуда