//script in header

Сертификат за веганска перница

Сертификат за веганска перница

Еден од најважните фактори за утринско будење и мирен сон е избраната перница. Производите добиени од животни како што се птичји пердуви, волна и свила може да се користат во текстилни производи за спални. Тоа е против веганството поради суровоста и експлоатацијата на животните додека се произведуваат производи како што се пердуви, волна и свила.

Во производството на вегански перници се користат материјали како органски памук, лен и влакна, освен што перницата е дизајнирана да одговара и за удобност и за здравје. Производството на вегански перници, кои се произведуваат без животинска експлоатација и без штета на ниту едно животно, се зголемува во последниве години.

Перниците што ги претпочитаат веганските поединци треба да бидат означени и сертифицирани како вегани. Како Nanocert веганска сертификација, веганското означување се врши со контрола на суровините и инспекции на текстилни производи како што се перниците.

Можете да не контактирате за веганска сертификација за перници и сите текстилни производи за спални.

26 Ocak 2023